Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panga pieczona w foli

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z pangi 4 sztuki
cytryna 2 sztuki
siekana natka pietruszk 1 łyżka
masło 5 dag
sól do smaku
bazylia 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Panga pieczona w foli

Rozmrażamy filety, osuszamy, skrapiamy sokiem z cytryny. Oprószamy solą i pieprzem. Wstawiamy na 1 godz. do lodówki. Rybę kroimy na porcje, każdy kawałek kładziemy na folię posmarowaną masłem. Posypujemy ziołami i kładziemy po plasterku cytryny. Filety zakręcamy w folię, pieczemy ok. 30 minut w temperaturze 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krysia50 24.08.2013 20:11
Smaczna ryba.
IwonaKa 27.06.2013 00:02
panga jest pyszna
aginaa 28.09.2010 18:11
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak