Sposób przygotowania

Pokruszone drożdże zalać ciepłym mlekiem, dodać 2 łyżeczki cukru, wymieszać, przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Gdy ciasto urośnie połączyć je z resztą składników i zagnieść, odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Z ciasta urywać małe kawałki wielkości mandarynki i formować z nich kuleczki. Rozpuścić smalec w garnku i gdy się rozgrzeje wkładać pączki. Po rozgrzaniu tłuszczu i włożeniu pączków zmniejszyć ogień aby nie przypalić pączków. Pączki smażyć z obu stron na złoty kolor.Po usmażeniu wykładać je na papierowe ręczniki aby ociekły z tłuszczu i posypać cukrem pudrem

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !