Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Koktajl buraczany

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

chleb razowy 5 dag
burak ćwikłowy 1 kg
woda 2 l

Przepis i sposób przygotowania na: Koktajl buraczany

Buraki umyć, opłukać, pokroić w cienkie plastry lub zetrzeć na tarce jarzynowej, włożyć do garnka, dodać cukier, skórkę z chleba i zalać ciepłą przegotowaną wodą, garnek przykryć gazą i pozostawić w ciepłym miejscu. Po sfermentowaniu (3-5 dniach) zlać do butelek i postawić w chłodnym miejscu. Kwas podawać czysty, rozcieńczony wodą gotowaną, serwatką lub kefirem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak