Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bita śmietana z campari

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier puder 3 łyż
campari 50 ml
cytryna 1 plasterek
rodzynki 5 szt
kremówka 250 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Bita śmietana z campari

Ubijamy kremówkę i odkładamy z niej 1/3. Do pozostałej wlewamy campari i dodajemy cukier puder.
Ponownie ubijamy.

Do małych szklaneczek wkładamy tak do prawie 3/4 wysokości bitą śmietanę z camapri a na górę kładziemy po łyżce białej bitej śmietany.

Schładzamy w lodówce około godzinę. Przed podaniem ozdabiamy plasterkiem cytryny - w sumie to 1/2 plasterka i lekko skrapiamy campari.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 16.08.2011 10:15
super deser
Krzysztof42 29.11.2010 16:20
lubię bić śmietanę
zuzanna6 12.11.2010 10:48
smaczne
noculos 12.09.2010 21:27
pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak