Sposób przygotowania

Z mleko,cukru,drożdży i łyżki mąki zrobić zaczyn drożdżowy.Pozostałe składniki zagnieść dodać zaczyn i dokładnie zagnieść.Zrobić kulę i włożyć do zimnej wody.Jak kula wypłynie po kawałku podsypując mąką rozwałkować na koło, pociąć na trójkąty. Na szerszej stronie ułożyć powidła, zwinąć i uformować rogaliki. Rogale ułożyć na blasze. Przed pieczeniem posmarować rozkłóconym jajkiem. Piec 20 min w 180 st. Po upieczeniu zimne polukrować.

Komentarze

  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    fajne ja mam bez nadzienia , ale z nadzieniem też lubię
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    z wody jeszcze nie robiłam,ale twoje są super
  • 0
    original
    Opublikowano

    mala2021

    wygladają apetycznie,myslę że warto wypróbować
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Aniunia773

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    grazia1

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Allice

    moja mama takie robi i sa przepyszne :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ela20

    apetycznie wyglądają :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    wyglądają apetycznie
  • 2
    original
    Opublikowano

    kotlet

    fajna sprawa z rogalikami
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara/zuza22_85

    apetyczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    świetne
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    ciekawy sposób :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    anemon

    Bardzo ładne rogaliki.
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Ależ pomysł z tą wodą,muszę koniecznie takie zrobić:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !