Sposób przygotowania

Środek arbuza wydrążyć np. łyżką, tak aby skórka arbuza służyła za miskę do tej sałatki. Połowę miąższu pokroić w kostkę, a połowę zjeść ;) Mandarynki obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Galaretkę agrestową rozpuścić w 1 szklance gorącej wody i ostudzić. Gdy stężeje pokroić ją w kostkę. Schłodzoną śmietanę ubić z cukrem waniliowym.

Do miski z arbuza wykładać przygotowane składniki w następującej kolejności: połowę miąższu arbuza, połowę mandarynek i połowę kostek galaretki, a na to wyłożyć całą ubitą śmietanę. Następnie wyłożyć pozostały miąższ arbuza, mandarynki i kostki galaretki. Sałatka zaraz po przygotowaniu nadaje się do jedzenia.

Składniki wystarczą na około 4 porcje.

Smacznego.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !