Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowa pikantna

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

koncentrat pomidorowy
sok wielowarzywny 50 ml
masło 1 łyżka
skrzydełka z kurczaka lub szyjki 2
makaron domowy
Papryka ostra mielona Prymat
sól, cukier, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowa pikantna

Koncentrat pomidorowy podsmażamy (karmelizujemy) na rozgrzanym maśle.Natępnie dodajemy go do bulionu warzywnego z skrzydełkami. Gotujemy kilka minut. Dodajemy sok pomidorowy i gotujemy kilkanaście minut. Dorprawiamy paprykę ostra lub chili. Makron gotujemy oddzielnie, następnie zalewając go zupa pomidorową w bezpośrednio w talerzu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 06.11.2012 18:34
Fajna wersja pomidorówki :)
Mirka-Ludomila 03.10.2011 09:34
fajna
dianix 10.08.2011 10:50
Ostra !!! Wszystko co ostre chetnie sprobuje zrobic... nie ma to jak pikante dania Kuchnia na ostro to jest to!
ALAGOR 19.07.2011 22:57
bardzo dobra - palce lizać ;)
Margo1 12.07.2011 10:18
pysznosci
Margo1 12.07.2011 10:18
pysznosci
smakowita 14.06.2011 10:58
smaczna
polly66 15.05.2011 09:54
ulubiona zupa o!
Wafelek2601 01.03.2011 08:37
pyszna
pacpaw 28.01.2011 09:57
można też użyć pieprzu cayenne lub chili. Czegoś spicy :o)
gacopierz23 27.01.2011 19:54
z papryka ostra ? Muszę wypróbować
Jolanta_P-S 24.01.2011 13:21
ja też lubie z makaronem
Katarzyna156 20.01.2011 12:12
Uwielbiam pomidorową
daria899 23.11.2010 18:30
niejadlam pikantnej chetnie wyprobuje
Grażyna13 18.10.2010 16:49
karmelizowany przecier musi ciekawie smakować !
ben-ka 16.10.2010 08:18
Uwielbiam pomidorową ,to jedyna zupa,którą mogę jeść i jeść:)
Wojtek8 15.10.2010 10:18
nie jadłem pikantnej!
Izabela/bella81 15.10.2010 09:31
uwielbiam:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak