Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Likierrr borzoskwiniowy

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

1 kg brzoskwiń
40 dag cukru
½ litra czystej wódki
100 ml spirytusu

Przepis i sposób przygotowania na: Likierrr borzoskwiniowy

Brzoskwinie umyć, osuszyć i pokroić w ćwiartki. Przełożyć je do dużego słoika, zasypać cukrem i zostawić na kilka dni, aż puszczą sok.

Następnie wlać wódkę i spirytus. Słoik zakręcić i odstawić na 2-3 tygodnie. Po czym przelać przez gazę do czystych butelek i szczelnie zamknąć.

Z przepisu wyjdzie ok. 1,2 litra likieru brzoskwiniowego.

Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak