Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowany czosnek

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

2 główki czosnku

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowany czosnek

Główkę czosnku położyć na folii aluminiowej (na błyszczącej stronie) i dokładnie zawinąć. Każdą główkę czosnku zawijamy osobno w folię. Tak przygotowany czosnek położyć na rozgrzanym ruszcie i grillować około 30 minut. Od czasu do czasu główkę czosnku należy odwracać, żeby czosnek się nie przypalił. Następnie czosnek należy wyciągnąć z folii.

Grillowana główka czosnku powinna być miękka, a same ząbki czosnku powinny się łatwo wyciskać z łupiny. Takim czosnkiem można smarować pieczywo. Jest on również doskonałym dodatkiem do kiełbasy, mięsa i szaszłyków z grilla.

Grillowany czosnek ma delikatniejszy smak od surowego czosnku.

Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak