Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Oasta z makreli i serka wiejskiego

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kilka gałązek szczypiorku
pieprz
sól
1 łyżeczka chrzanu
1 łyżeczka musztardy
wędzona makrela 25 dag
serek wiejski 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Oasta z makreli i serka wiejskiego

Wędzoną makrelę dokładnie oczyścić z ości i przełożyć do miski. Szczypiorek opłukać, osuszyć i pokroić.

Do wędzonej makreli dodać serek wiejski, połowę szczypiorku, musztardę i chrzan. Następnie dodać sól i pieprz do smaku. Razem dokładnie wymieszać i przełożyć do miseczki. Wierzch pasty posypać pozostałym szczypiorkiem.

Przepis można stosować też w diecie wysokobiałkowej (protal), w I fazie.

Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak