Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty i marchewki

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

40 dag młodej białej kapusty
2 średnie marchewki (ok. 15 dag)
pieprz
sól
tymianek
bazylia
koperek
sos sojowy
cebula 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty i marchewki

Białą kapustę opłukać i drobno pokroić. Marchewkę obrać ze skórki, opłukać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę obrać i pokroić w małą kostkę.

Do miski przełożyć kapustę, marchewkę i cebulę. Dodać sos sojowy, koperek, bazylię, tymianek, sól i pieprz do smaku. Wszystko razem dokładnie wymieszać i odstawić na około 20 minut. Następnie gotową surówkę podać na stół.

Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak