Sposób przygotowania

Grzyby moczymy kilka godzin wcześniej. Kiełbasę i boczek kroimy, boczek prażymy na patelni. Do żuru dodajemy bulion, prażony boczek,kiełbasę,świeży wyciśniety czosnek, majeranek. Całość gotujemy ok 20 min. Następnie dodajemy chrzan wymieszamy ze śmietaną. Podgrzewamy kilka minut nie dopuszczając do wrzenia. Tuz przed podaniem dodajemy gotowane jajko przecięte na pół.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    alaaa

    fajna nazwa...
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo ciekawe
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Patrycja40

    ciekawe
  • 7
    no-image
    Opublikowano

    aga130982

    ciekawe
  • 5
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    pysznśoci
  • 1
    original
    Opublikowano

    aranka

    nigdy nie jadłam tego dania
  • 1
    original
    Opublikowano

    ALAGOR

    estupendo!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    strzelec02

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Interesujący przepis w sam raz na Wielkanoc.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Misiabe

    dokłanie taką jemy już od lat na wielkanoc
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    daria899

    ciekawe:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    wypróbuję:)
  • 4
    original
    Opublikowano

    Damian19

    wspaniale, polecam!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Damian19

    wspaniale, polecam!
  • -1
    original
    Opublikowano

    Beata73

    superowe!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Martysia

    Jeszcze nie jadłam, na pewno wypróbuję
  • 2
    original
    Opublikowano

    Mirka-Ludomila

    ciekawa nazwa :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    super!
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    bardzo ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smacznego...
  • 1
    original
    Opublikowano

    annagebalska

    świetny przepis
  • 5
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    spróbuję
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    pierwszy raz słyszę muszę wypróbować
  • 3
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    Ostre danie
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    wolochski

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    Wow- super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    ale chrzanisz;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    Ciekawa zupa :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Magda60

    dobre
  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    ekstra
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Z taką nazwą spotkałam się pierwyszy raz, bardzo ładnie brzmi. A zupę robię dokładnie tak jak Ty, u mnie w domu cieszy się ona dużą popularnością.
  • 2
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Bardzo lubię taką zupkę, ale żeby się nie znudziła, króluje u mnie tylko na Wielkanoc.
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    lubię chrzan, pomysł na zupę wykorzystam :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    A to ciekawe :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !