Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wampira

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula biała 1
czosnek 1
masło do smażenia
pomidory bez skóry 2
Przyprawa curry orientalna Prymat
przyprawa do gyrosa Prymat
przyprawa słodko-kwaśna Prymat
wieprzowina 35 dag (łopatka)

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wampira

Posiekajmy najpierw cebulę i czosnek, potem rozgrzej masło na patelni wrzuć cebulę i czosnek. Mięso kroimy w kostkę i wrzucamy do miseczki ,przyprawiamy wszystkim i mieszamy. I dorzucamy na patelnię. Pomidory pokrojone w ósemki również dorzucamy , tylko bez skór.Podlewamy paroma łyżeczkami wody i dusimy aż mięsko będzie miękkie. Pod koniec doprawiamy wodą z mąką .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 25.05.2012 10:58
myślałam że jak wampira to na ostro ale taki też wydaje się smaczny:)
olivka 21.09.2011 19:13
tylko ciekawe dlaczego wampira?:-)
ewaa 17.06.2011 22:17
pyszny
ElizaT 09.02.2011 13:41
ale nazwa dobra :)
gacopierz23 03.10.2010 11:48
nazwa super chyba dzięki tym pomidorom :)
Natalia/tubisiek 15.09.2010 08:37
fajna nazwa :)
alaaa 14.09.2010 18:48
łał gulasz wampira strasznie brzmi ale na pewno dobrze smakuje
Margo1 14.09.2010 18:31
Uwaga jest niebezpieczny !!
Ewa99 14.09.2010 16:42
O kurcze zawiało grozą na pewno spróbuje :)
mikrusiak 14.09.2010 16:40
brzmi \"strasznie\";P
Margo1 14.09.2010 16:29
Na koniec zaprawiamy !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak