Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z malinami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mała cebulka 15 dag
maliny świeże 20 dag
śmietana 1/2 szklanki
mąka 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier
olej
indyk 60 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z malinami

Mięso pokroić w kostkę. Cebulki obrać,podsmażyć na oleju. Przełożyć na talerz. Na tym samym tłuszczu podsmażyć mięso. Przyprawić solą i pieprzem. Oprószyć mąką,zasmażyć. Do mięsa wlać 3 szklanki wody. Dodać cebulki,gotować 20 minut. Dodać śmietanę. Kilka malin odłożyć do dekoracji,resztę wrzucić do mięsa. Przyprawić solą, pieprzem i cukrem, posypać siekaną natką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dariusz8 01.02.2013 15:02
pyszny gulasz
madzialena19 28.04.2012 22:03
super gulasz
aginaa 28.09.2010 18:11
pomyslowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak