Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muszelki wigilijne

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 1/2 kg
masło 3 łyżki
mąka 1 łyżka
cebula biała
sól i pieprz
grzyby suszone 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Muszelki wigilijne

Kapustę przepłukać, pokroić, przełożyć do szerokiego rondla. Wlać 2 szklanki wody. Ugotować do miękkości. W osobnym garnku zalać grzyby i ugotować. Grzyby wyjąć- pokroić na paseczki i wraz z wywarem dodać do kapusty.
W rondelku rozpuścić masło - 2 łyżki, wsypać mąkę, zasmażyć. Cebulę obrać-posiekać. Na pozostałym maśle zarumienić, połączyć z zasmażką i potem połączyć to z kapustą.
Makaron ugotować. Do każdej muszelki dodać kapustkę wraz z grzybami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 15.10.2012 11:40
pyszne , lubię takie
Margo1 15.10.2012 11:40
pyszne , lubię takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak