Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przysmak z kiełbaskami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek 3-4 ząbki
seler naciowy 2 łodygi
pomidory 50 dag
suszone peperonii 1 sztuka
oliwa 4 łyżki
małe kiełbaski wieprzowe 8 sztuk
ocet balsamiczny 4 łyżki
natka pietruszki 6 gałązek
sól do smaku
rosół warzywny 2 (instant)

Przepis i sposób przygotowania na: Przysmak z kiełbaskami

Soczewicę zalać litrem wody,zagotować,zmniejszyć ogień, garnek przykryć, soczewicę gotować 40 minut. Czosnek obrać,posiekać. Seler oczyścić, pokroić. Pomidory sparzyć, zdjąć skórkę. Miąższ pokroić w kostkę. Soczewicę odcedzić, wodę zachować. Na połowie oliwy dusić czosnek i seler, posypać pokruszoną peperonii. Wrzucić pomidory, dusić 10 minut. Dodać soczewicę, 300 ml wody z gotowania soczewicy i rosół, doprowadzić do wrzenia, przykryć,gotować 10 minut. Przyprawić solą i octem. Resztę oliwy rozgrzać, smażyć na niej kiełbaski 8 minut. Podawać z soczewicą. Posypać natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

elzbietar64 07.04.2012 20:50
może być dobre..
halina16 21.12.2011 22:24
dobry przepis
aginaa 28.09.2010 18:11
pycha
aginaa 28.09.2010 18:10
pycha
MAŁGORZATA108 14.09.2010 19:36
Fajny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak