Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledź w galarecie z porto

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

porto 2 szkl
Żelatyna wieprzowa Prymat 1/2 torebki
sok z cytryny 1/2 cytryny
kilka gożdzików
laska cynamonu i cynamonem
śledzie 8 (solone)

Przepis i sposób przygotowania na: Śledź w galarecie z porto

Śledzie odfiletować ,zdjąć skórkę.Namoczyć. Żelatynę namoczyć zimną wodą.Porto zagotować z gozdzikami.W gorącym winie rozpuscić żelatynę,przecedzić przez sitko i wymieszać z sokiem cytrynowym.Ogórek pokroić w cienkie plastry.Śledzie zwinąć w ruloniki.Okrągłą foremkę wyłożyć ogórkami a na wierzchu umieścić śledzie.Zalać galaretą i odstawić do zastygnięcia

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 17.10.2010 15:36
Ciekawe jak to smakuje...jakos nie mogę sobie tego wyobrazić...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak