Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane wędzoną makrelą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 3
makreli wędzonej 100-150 g
musztardy łyżka
cebula czerwona mała
cebula dymka ze szczypiorkiem
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane wędzoną makrelą

Jajka gotujemy na twardo, studzimy i kroimy na połówki (wzdłuż).

Wyjmujemy żółtka, które następnie mieszamy z mięsem wędzonej makreli, posiekaną drobno cebulą oraz dymką, łużką musztardy i pieprzem.

Połówki jajek napełniamy gotowym farszem i dekorujemy kaparami. Talerz z jajkami posypujemy dymką i świeżo mielonym pieprzem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bagatelka
Bagatelka 04.01.2011 15:03
jajka faszerowane robie na różne sposoby, ale takiego jeszcze nie robiłam.
pawel007 09.11.2010 06:47
pycha,
Ewa111 15.09.2010 13:39
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak