Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sok z gruszek i jarzębiny

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gruszek 1 kg
jarzębiny 25 dkg
cukier 1 kg
woda 6 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: sok z gruszek i jarzębiny

Gruszki obrac, jarzębina obrać. Owoce zalac i gotowac 2 godz, aż powstanei ciemny sok. Odcedzić dodac cukier i gotowac sam sok na małym ogniu az sie sklaruje. Gorące wlac do słoiczków i pasteryzowac 15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak