Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

polędwiczki z wasolką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwiczki wieprzowe 1 kg
sól, pieprz do smaku
olej 4 łyżki
fasolka szparagowa (mrożona) 60 dag
tosty 2 szt
czosnek 2 ząbki
kilka gałązek swieżego tymianku lub suszony do smaku
cienko obrana skórka z cytryny
pomidorki koktailowe 25 dag
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: polędwiczki z wasolką

mięso natrzeć solą i pieprzem.Mocno podsmażyć z 2 stron na oleju.Zmniejszyć ogień i smażyć jeszcze 15-20 min.Mrożoną fasolkę ugotować w osolonej wodzie ok 10 min.Osączyć.Tosty pokruszyć.Czosnek przecisnąć przez praskę..Mięso zawinąć w folię aluminiową.Na pozostałym na patelni tłuszczu podsmażyć tymianek,czosnek i tosty oraz skórkę cytrynową,doprawić solą i pieprzem.pomidory przekroić na połowki.Masło stopić i podsmażyć na nim fasolkę.Mięso wyjąć z folii i pokroić na plasterki.Podawać razem z pomidorami i fasolką.Posypac mieszaniną okruszków czosnku,tymianku skórki cytr

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak