Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti z fetą i świeżymi pomidorami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaronu spaghetti opakowanie
pomidory 3
śmietany 18% duży kubek
czosnku 5 ząbków
szynki 8 plastrów
oliwa
sół, pieprz, oregano

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti z fetą i świeżymi pomidorami

Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy z oliwek.

Na patelni podsmażamy posiekany czosnek i dodajemy szynkę pokrojoną w paseczki, następnie dodajemy śmietanę, doprawiamy solą, pieprzem i oregano, mieszamy od czasu do czasu aż śmietana zagotuje się.

Pomidory sparzamy wrzątkiem aby usunąć skórkę, kroimy w kostkę i razem z fetą (również pokrojoną w kostkę) dodajemy do sosu. Łączymy z makaronem mieszając delikatnie aby pomidory i ser nie rozpadły się.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Koper 19.08.2011 22:25
i robię się głodna :)
jolaxa1 21.06.2011 20:59
super
Ewa99 17.10.2010 10:57
szybko i smacznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak