Sposób przygotowania

Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy z oliwek.

Na patelni podsmażamy posiekany czosnek i dodajemy szynkę pokrojoną w paseczki, następnie dodajemy śmietanę, doprawiamy solą, pieprzem i oregano, mieszamy od czasu do czasu aż śmietana zagotuje się.

Pomidory sparzamy wrzątkiem aby usunąć skórkę, kroimy w kostkę i razem z fetą (również pokrojoną w kostkę) dodajemy do sosu. Łączymy z makaronem mieszając delikatnie aby pomidory i ser nie rozpadły się.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewa99

    szybko i smacznie :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa1

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    i robię się głodna :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !