Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogale słodkie drożdżowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1kg
cukier 100g
mleko 1\\2 l
jajko 4
masło 80g

Przepis i sposób przygotowania na: Rogale słodkie drożdżowe

Do miseczki wrzucamy drożdże , wlewamy mleko 1\\2 szk , 1 szklankę mąki, i łyżka cukru. Wszystko mieszamy i zostawiamy. Następnie jajka ubijamy z cukrem, troszkę solimy i łączymy. Wsypać resztę mąki , mieszamy i pomału wlewamy mleko. Dokładnie wyrabiamy, gdy już będzie ładnie wyrobione dodajemy roztopione masełko. Zostawiamy do wyrośnięcia,po wyrośnięciu dzielimy na porcję i robimy ładne rogale . Rogale smarujemy rozkłuconym jajkiem i pieczemy w piekarniku rozgrzanym w 200 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wojt@s
Wojt@s 09.08.2013 10:16
super przepis
wolochski 11.01.2012 23:11
super
wolochski 11.01.2012 23:11
super
iwona332 20.10.2010 10:12
super
justyna111 29.09.2010 16:49
fajne
pipi765 29.09.2010 16:18
pyszne
Lidia11 29.09.2010 14:18
super
marzencia2007 29.09.2010 13:12
wygladaja pieknie :) lubie takie rogaliki :)
Monika193
Monika193 20.09.2010 08:59
śliczne i na pewno pyszne
Margo1 14.09.2010 14:15
Bardzo proste, pamiętam jak pierwszy raz robiłam rogale , w ogóle nie były podobne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak