Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kalafior nadziewany

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 1 1000g
mięso mielone 1 0,500g
przyprawy 1 do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: kalafior nadziewany

kalafior oczyszczamy wykrawamy go lekko od spodu,mięso mielone doprawiamy do smaku do masy mięsnej możemy dodać ze 2 jajka żeby nam masa się trzymała kalafior gotujemy w lekko osolonej wodzie ok 20 minut.Po obgotowaniu kalafior nadziewamy od spodu mięsną masą mieloną i pieczemy w piekarniku ok.20 minut w temp 150 stopni kalafior musi być pieczony nadzieniem do gór.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak