Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ŻUREK codzienny.

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

zakwas w butekce 1 szt
kiełbasa podwędzana 25 dag
czosnek ząbki 3-4 szt
Majeranek suszony Prymat do smaku
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
pieprz do samku
śmietana 18-procentowa 3/4 szkl
bulion warzywny 2-3 l
jajko ugotowane na twardo 4-5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: ŻUREK codzienny.

Przyrządzić bulion warzywny, zagotować.Dodać zakwas barszczu z butelki.
Kiełbasę pokroić w kosteczkę.Jajka ugotować na twrdo, wystudzić, obrać i pokroić na połówki, ćwiartki lub drobniej, jak kto lubi.Wszystko porzełożyć do gotującej się zupy.Pogotować razem.
Doprawić Kucharkiem i pieprzem, pod koniec dodać starte ząbki czosnku, majeranek i śmietanę.Wymieszć i gotowe.
Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rosik93 28.09.2011 20:44
super
cukiereczek 09.12.2010 10:07
Rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak