Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz ze serduszek z indyka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

przyprawy do smaku
indyk 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz ze serduszek z indyka

Serduszka trzeba pokroić w paseczki lub w kostke, Dusić około 2 godzić żeby był miękki.Przyprawić, zrobić zawiesine z wody i mąki dodać do serduszek i wymieszać tak żeby zrobił się gulasz.Można dodać śmietane żeby gulasz wybielić.Podawać z ziemniakami lub ryżem lub z kaszem lub z chlebem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 04.09.2012 15:05
apetyczne
Neetka90 10.01.2011 13:15
Jeszcze nie próbowałam
Babciagramolka 01.12.2010 20:29
Mam pytanie - co rozumiesz pod,, wybielić ,, ? Ja daję śmietankę by nadać sosowi smaku i kremowej konsystencji . Nie spotkałam się z takim określeniem i pytam z ciekawości bo może o tym samym myślimy tylko używamy innej nazwy .
Leonka 19.11.2010 16:44
Fajny przepis! :)
matii6 28.10.2010 12:29
ciekawe takiego nie jadłam
aginaa 20.10.2010 09:59
ja w ogole nie jadlam nigdy serc
alaaa 14.09.2010 18:53
jeszcze nie robiłam gulaszu z serc,ciekawe jak smakuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak