Sposób przygotowania

Serduszka trzeba pokroić w paseczki lub w kostke, Dusić około 2 godzić żeby był miękki.Przyprawić, zrobić zawiesine z wody i mąki dodać do serduszek i wymieszać tak żeby zrobił się gulasz.Można dodać śmietane żeby gulasz wybielić.Podawać z ziemniakami lub ryżem lub z kaszem lub z chlebem.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    alaaa

    jeszcze nie robiłam gulaszu z serc,ciekawe jak smakuje
  • 1
    original
    Opublikowano

    aginaa

    ja w ogole nie jadlam nigdy serc
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    ciekawe takiego nie jadłam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Leonka

    Fajny przepis! :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Mam pytanie - co rozumiesz pod,, wybielić ,, ? Ja daję śmietankę by nadać sosowi smaku i kremowej konsystencji . Nie spotkałam się z takim określeniem i pytam z ciekawości bo może o tym samym myślimy tylko używamy innej nazwy .
  • 3
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    Jeszcze nie próbowałam
  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    apetyczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !