Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Blok - deser

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko w proszku 700 gram
herbatniki 2 paczki
margaryna 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Blok - deser

1. W rondelku na małym gazie rozpuścić margarynę, ostudzić do letniej temperatury.
2. Wolno dosypywać mleko w proszku cały czas mieszając, do uzyskania elastycznej masy, jak będzie za gęste można podlać zwykłego mleka.
3. Wsypać herbatniki pokruszone w kawałki.
4. Wsypać rodzynki uprzednio wymoczone.
5. Całość dokładnie wymieszać.
6. Wstawić do lodówki do zastygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rakow2
rakow2 25.06.2011 17:43
może być
Krzysztof42 27.11.2010 16:46
najlepszy dla mieszkańców bloków
Zofia12 05.05.2010 11:24
Deser bardzo sycący, mały kawałek i uśmiech na twarzy dziecka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak