Sposób przygotowania

Żeberka marynujemy w sosie sojowym, przyprawiamy, solą, pieprzem , odstawiamy do lodówki.
W tym czasie kroimy paprykę w dużą kostkę, marchew w plasterki, cebulę w półplasterki, czosnek w bardzo drobną kosteczkę.
Zamarynowane żeberka smażymy na mocno rozgrzanym oleju, aż się dobrze zarumienią. Wyjmujemy. Na czystą patelnię wlewamy łyżkę oleju, wrzucamy warzywa smażymy ok 7-10 minut.Wyjmujemy.
Mieszamy składniki sosu (ocet, cukier, ketchup)
Natępnie na łyżce oleju smażymy czosnek z dodatkiem imbiru, zalewamy sosem, zagotowujemy, wrzucamy mięso i warzywa, dusimy przez chwilkę.
Podajemy danie z ryżem. Smacznego!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Anula1

    Pycha,bardzo lubie zeberka a Twoje musza byc pyszne.
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Pyszności!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Wygladaja apetycznie.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    ciekawe
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    Fajny przepis. Własnie jestem w połowie przygotowywania. Dodałam tylko więcej ketchupu, więcej sosu sojowego, ziele angielskie, słodką paprykę i liście laurowe do sosu, zrezygnowałam z papryki bo poprostu nie miałam w domu. Dolewam wody aby pokryła miesko i piekę pod przykryciem w piekarniku 1,5 godziny. Wydaje mi się że chwila duszenia nie wystarczy;) Żeberkom potrzeba conajmniej godzinki.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !