Sposób przygotowania

Ziemniaki obierz i ugotuj w osolonej wodzie. ostudź (można ugotować poprzedniego dnia) i przepuść przez maszynkę. dodaj mąkę, jajka i sól. zagnieć ciasto.
Ciasto rozwałkuj na stolnicy i pokrój na kopytka. Gotuj w osolonej wodzie.
Podawaj z sosem lub odsmażane.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Ja podaję też ze skwarkami
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jarek4

    z mlekiem pychotka
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    marenka

    A ja lubię ze śmietaną:-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pycha, lubię bardzo !
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tahitha

    Bardzo lubię kopytka :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam ze skwarkami, a odsmażane na patelnii jeszcze bardziej
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo lubię
  • 0
    imgp7894
    Opublikowano

    evita0007

    mmm uwielbiam ;-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    pychotka
  • 2
    original
    Opublikowano

    rakow2

    bardzo lubię sama robię podobne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    wspaniałe
  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    pamiętam ten smak z dzieciństwa, kiedy się do babci jeździło na wakacje :-) mmmmm

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !