Sposób przygotowania

Ciasto francuskie rozwijamy i smarujemy całe rozbełtanym jajkiem. Następnie kroimy na 12 równych części. W kolejności na pół w poziomie i w pionie a potem na kolejne części. Świetnie do tego się sprawdza kółko do cięcia pizzy. Po przygotowaniu tak spodu układamy plastry gruszki (ze skórką), cieniutko krojonej metodą rozłożonego wachlarzyka (jak w tarcie). Na gruszce układamy pokrojony w cienkie paski ser pleśniowy. Całość posypujemy świeżo zmielonym pieprzem. Pieczemy w piekarniku 20 minut 210 stopni (termoobieg) 220 stopni (tradycyjnie).

Mniam!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    wyszło smacznie...
  • 0
    original
    Opublikowano

    malina

    lubię bardzo takie kolacyjki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !