Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos tatarski

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żółtko jajek 2 sztuki
olej 1/5 szklanka
ocet winny 1 łyżka
ogórek konserwowy 3 sztuki
marynowane grzybki 5 sztuk
musztarda 1 łyżka
sól
pieprz
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Sos tatarski

Surowe żółtko mieszamy z octem, olejem – miksujemy. Następnie dodajemy posiekane bardzo drobno korniszony i grzybki. Łączymy ze sobą wszystkie składniki, doprawiamy do smaku i dokładnie mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak