Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kopertki szpinakowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szpinak mrożony 1 opakowanie
pierś z kurczka 2 sztuk
papryka marynowana 4 połówki
sól do smaku
rozmaryn 2 łyżki
majonez tradycyjny 1 łyżka
ciasto francuskie 2 opakowania
ser żółty 20 (tarty, ostry)

Przepis i sposób przygotowania na: kopertki szpinakowe

Piersi z kurczaka pokroić w małe kawałki (podsmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu doprawić przyprawą do kurczaka).Do miski wsypać ser żółty, rozmrożony, odsączony szpinak,pokrojoną w kostkę paprykę,rozmaryn,kurczaka oraz majonez i wszystko wymieszać.Ciasto ftancuskie pokroić na 8 kwadratów wypełnić farszem dokładnie zlepić brzegi i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.Kopertki nakłuć widelcem, posmarować roztrzepanym jajkiem i wsadzić do nagrzanego piekarnika (200 stopni) piec 20-30 minut.
smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 06.11.2011 08:41
pyszności
jola1512 03.04.2011 20:42
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak