Sposób przygotowania

Ugotowane ziemniaki przegnieść przez praskę, do wystudzonych dodać mąkę ziemniaczaną, żółtka, kucharek, pieprz, zieleninę, wodę i mleko. Wszystko razem wymieszać, pod koniec dodać sztywno ubita pianę z białek, lekko przemieszać. Rozgrzać w garnku tłuszcz jak na frytki. Nabierać jedną łyżką masę ziemniaczaną a druga łyżką zgarniać do tłuszczu. Smażyć na jasno złoty kolor.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    krzyniu1984

    dla mnie rewelacja!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubimy takie ziemniaczki
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    wspaniałe
  • 3
    original
    Opublikowano

    banditka

    z pietruszka jeszcze nie probowalam
  • 3
    original
    Opublikowano

    plocia

    Zjadłabym takie młode ziemniaczki
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Barbara/zuza22_85

    bardzo je lubie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    cała moja rodzina je uwielbia
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewaa

    rewelacja!
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    extra
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    ewcia1312

    Idealne danie na wiosne :)))
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Ciekawy pomysł na ziemniaczki.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !