Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wieprzowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka bez kości 1 kg
cebula 1 szt
mąka 3 łyżki
ziele angielskie 10 szt
Liść laurowy suszony Prymat 3-4 szt
czosnek ząbki 1 szt
smalec 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wieprzowy

Mięso, oczyścić i pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju, wrzucić mięso i zrumienić. Do rondelka wlać 3 szklanki wody, dodać liście laurowe, ziele angielskie, troszkę soli i pieprzu, zagotować, dodać zrumienione mięso i dusić pod przykryciem. Na pozostałym smalcu zrobić zasmażkę i zrumienić posiekaną cebulkę. Gdy mięso jest miękkie. do rondelka dodać zasmażkę i cebulę, wymieszać, zagotować i przyprawić do smaku solą, pieprzem i czosnkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 08.08.2013 22:22
Lubię taki gulasz.
Iwusia 28.09.2012 23:01
wygląda pysznie
Ewelina38 28.07.2012 21:36
uwielbiam go z kaszą
Iwona51
Iwona51 07.11.2011 09:18
pycha
Margo1 28.12.2010 07:46
Mój ulubiony
marzencia2007 13.12.2010 21:19
i ja chetnie bym zjadła taki gulasz :)
plocia 12.10.2010 22:17
Mniam, chętnie bym zjadła
Monika193
Monika193 18.09.2010 21:59
uwielbiam mięsko z sosikiem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak