Sposób przygotowania

Rybę mielimy, dodajemy namoczoną wcześniej w wodzie bułkę, jajka, posiekaną natkę pietruszki, przyprawy, olej. Wyrabiamy masę, formujemy niewielkie klopsiki i delikatnie wkładamy je do gotującego się bulionu. Klopsiki gotujemy około 10 minut na niewielkim płomieniu. Klopsiki przekładamy do miseczek, studzimy. Żelatynę zalewamy 3 łyżkami zimnej wody, rozprowadzamy i dodajemy około 2 szklanki gorącego bulionu. Kiedy przestygnie zalewamy klopsiki i przekładamy do lodówki w celu stężenia. Galaretkę można ozdobić np. plasterkami ugotowanych warzyw, zielonym groszkiem, kukurydzą.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !