Sposób przygotowania

Sos: posiekany czosnek (2 ząbki) i cebulę podsmażamy na oliwie, gdy się zeszklą dodajemy puszkę pomidorów, doprawiamy łyżeczką cukru, solą pieprzem, oregano i słodką papryką, dusimy na wolnym ogniu ok. 8 minut.

Na oliwie smażymy posiekany czosnek (4 ząbki) a następnie dodajemy obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Gdy się trochę przyrumienią dodajemy pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę,oliwki pokrojone w plasterki oraz pomidora pokrojonego w kostkę. Doprawiamy solą, pieprzem, chilli w proszku i sporą ilością sproszkowanej słodkiej papryki, mieszamy i jeszcze chwilę podsmażamy. Odstawiamy by trochę przestygło a następnie dodajemy pokrojony w kostkę żółty ser, mieszamy.

Każdą paprykę przekrajamy wzdłuż tak, aby każda połówka miała ogonek i usuwamy gniazda nasienne a następnie napełniamy przygotowanym nadzieniem.

Na dno naczynia do zapiekania wylewamy przygotowany wcześniej sos pomidorowy i układamy na nim nadziane papryki.Zapiekamy przez ok. 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 170˚C

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    Mam dużo papryki, a, że pomysł ciekawy to muszę wypróbować :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    zobaczysz nie zawiedziesz się, na prawdę pycha
  • 1
    sp_a4029
    Opublikowano

    Justyna223

    takiej wersji nie próbowałam
  • 2
    original
    Opublikowano

    kasiurek

    wygląda świetnie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    świetne danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !