Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zielone kpytka na sposób włoski

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

natka pietruszki
ziemniaki ugotowane 60 dkg
mąki 25 dkg
jajko
żółtko jajek 2
sól
bazylia 10 listków

Przepis i sposób przygotowania na: zielone kpytka na sposób włoski

bazylię i natkę pietruszki zmiksuj.ziemniaki zmiel,wymieszaj z zieleniną,przesianą mąką,jajkiem,żółtkami oraz szczyptą soli,zagnieść ciasto.na podsypanym blacie mąką uformuj z niego cienkie wałki,pokrój w nieduże kawałki,spłaszcz.wrzucaj partiami na osolony wrzątek,gotuj do wypłynięcia.wyławiaj łyżką cedzakową.podawaj z sosem pomidorowym mocno doprawionym czosnkiem,posypane żółtym serem oraz listki bazylii.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak