Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paszteciki z pieczarkami i kminkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasta francuskiego opakowanie
pieczarek 700 g
cebule 2
masła 1/4 kostki
jajko
sól, pieprz
kminek
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat (gruboziarnista)

Przepis i sposób przygotowania na: Paszteciki z pieczarkami i kminkiem

Piekarnik nagrzewamy do 200˚C.

Pieczarki ścieramy na tarce o grubych oczkach a cebulę kroimy w drobną kosteczkę.

Na rozgrzane masło wrzucamy cebulę a gdy się zeszkli dodajemy pieczarki, doprawiamy solą i pieprzem i dusimy ok. 10 min na wolnym ogniu.

Płat ciasta francuskiego kroimy wzdłuż na prostokąty o szerokości ok. 10 cm

Na środek każdego prostokąta nakładamy wzdłuż farsz a następnie składamy na pól, dociskamy brzegi aby się skleiły. Wierzch smarujemy roztrzepanym jajkiem, posypujemy kminkiem i gruboziarnistą solą morską a następnie kroimy w rąby.

Układamy na blasze do pieczenia wysmarowanej masłem i pieczemy przez około 10-12 minut do momentu aż paszteciki się zarumienią.

Doskonałe do piwa lub czerwonego barszczu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Urszula5 12.05.2012 21:45
bardzo fajne chociaż szczerze mówiąc kminku nie cierpię, jak będę testować u siebie w kuchni to napewno bez niego
adam1f 03.09.2011 00:27
przepyszne
novita23 19.07.2011 08:12
pyszne
IlonaAlbertos 01.05.2011 00:40
W sam raz do barszczyku :)
Aneta49 12.11.2010 19:06
ciekawe,musze sprubowac.
Aneta49 12.11.2010 19:06
ciekawe,musze sprubowac.
Aneta49 12.11.2010 19:06
ciekawe,musze sprubowac.
Aneta49 12.11.2010 19:06
ciekawe,musze sprubowac.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak