Sposób przygotowania

Piekarnik nagrzewamy do 200˚C.

Pieczarki ścieramy na tarce o grubych oczkach a cebulę kroimy w drobną kosteczkę.

Na rozgrzane masło wrzucamy cebulę a gdy się zeszkli dodajemy pieczarki, doprawiamy solą i pieprzem i dusimy ok. 10 min na wolnym ogniu.

Płat ciasta francuskiego kroimy wzdłuż na prostokąty o szerokości ok. 10 cm

Na środek każdego prostokąta nakładamy wzdłuż farsz a następnie składamy na pól, dociskamy brzegi aby się skleiły. Wierzch smarujemy roztrzepanym jajkiem, posypujemy kminkiem i gruboziarnistą solą morską a następnie kroimy w rąby.

Układamy na blasze do pieczenia wysmarowanej masłem i pieczemy przez około 10-12 minut do momentu aż paszteciki się zarumienią.

Doskonałe do piwa lub czerwonego barszczu.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Aneta49

    ciekawe,musze sprubowac.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aneta49

    ciekawe,musze sprubowac.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aneta49

    ciekawe,musze sprubowac.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aneta49

    ciekawe,musze sprubowac.
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    W sam raz do barszczyku :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    przepyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Urszula5

    bardzo fajne chociaż szczerze mówiąc kminku nie cierpię, jak będę testować u siebie w kuchni to napewno bez niego

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !