Sposób przygotowania

Oliwę wlałam do słoiczka, dodałam ocet, po 2 szczypty soli i pieprzu oraz 1/2 łyżeczki cukru i trochę koperku. Słoiczek zakręciłam i wymieszałam zawartość intensywnie wstrząsając. Sałatę opłukałam i dobrze osuszyłam. Ogórki obrałam ze skórki i pokroiłam w kostkę. Z papryki usunęłam nasiona a miąższ pokroiłam w paseczki. Plastry szynki posmarowałam cienko serkiem, zrolowałam i pokroiłam na kawałki. Na talerzach ułożyłam liście sałaty, na nich ogórka, ślimaczki z szynki i paprykę. Całość skropiłam sosem z oliwy i posypałam listkami świeżego koperku.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mikrusiak

    mniam:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    sylwiachmiel

    kolorowa i jednocześnie ciekawie łączy nowe smaki, dla odważnych...ślimaki
  • 0
    original
    Opublikowano

    aginaa

    wyglada smacznie:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Lidia11

    ciekawy przepis, wygląda fajnie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    justyna111

    super
  • 0
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    ślimaki super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Halusia

    Nigdy nie jadłam ślimaków, ale w Twojej sałatce wyglądają kusząco!
  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    Halusia - to przecież nie są prawdziwe ślimaki tylko takie zawijaski z plasterków szynki i serka!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !