Sposób przygotowania

Warzywa oczyściłam, obrała i opłukałam. Najpierw starłam cebulę bo kiedy do niej dodaje się ziemniaki to nie ciemnieją. Do cebuli starłam ziemniaki a na końcu marchewkę. Wszystkie warzywa ścierałam na tarce jarzynowej, na najmniejszych oczkach. Do masy dodałam jajo i mąkę, doprawiłam dobrze solą i pieprzem ziołowym. Na rozgrzaną patelnie z olejem kładłam porcje ciasta (po 2 łyżki) i smażyłam placki na złoto z obu stron. Podałam posypane cukrem bo tak smakują nam najbardziej :-)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    sylwiachmiel

    ooo,jeszcze takich nie jadłam,ciekawe jak smakują :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    aginaa

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    krzyniu1984

    muszą być super!
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Lidia11

    wyszły super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    justyna111

    apetyczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    bardzo ładnie się prezentują :)
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    też dodaję marchewkę do placków
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    rewelacja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !