Sposób przygotowania

Grzyby dokładnie oczyściłam i wypłukałam z piasku, osączyłam dobrze na sicie. Ziemniaki obrałam, pokroiłam w kostkę. Marchewkę oskrobałam, pokroiłam w drobną kostkę. Pora po opłukaniu posiekałam w ćwierć plasterki a obraną cebulę w kosteczkę.
Ziemniaki zalałam 3 szkl. gorącej wody i gotowałam 5 min..W tym czasie na patelni rozpuściłam masło, wrzuciłam na nie cebulkę, lekko podsmażyłam i dodałam małe kurki, chwilkę smażyłam razem cały czas mieszając. Następnie dodałam marchewkę i pora, chwilę smażyłam i przełożyłam całość do garnka z podgotowanymi ziemniakami - razem gotowałam kilka minut aż ziemniaki były zupełnie miękkie. Śmietanę roztrzepałam z mąką i odrobiną soli, zahartowałam kilkoma łyżkami zupy i wlałam do garnka. Po zagotowaniu doprawiłam solą, białym pieprzem. Na koniec dodałam pietruszkę. Jeśli dla kogoś zupa będzie za gęsta to zawsze może dolać wody - my lubimy taką gęstą.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    aginaa

    super
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    taką to bym zjadła
  • 3
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    Wygląda apetycznie.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Takiej kurkowej, pysznej zupki nie jadlam od lat, alez mi sie ona marzy!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    borgia

    O! Jestem mocno zaskoczona. Myślałam, że powielę opinię na temat zupy, a tu chyba trzeba będzie zacząć. Ja o niej pamiętałam. Cały czas myślałam. Wczoraj dostarczono mi miseczkę kurek, więc wiedziałam, że dziś będzie zupa. Jest bardzo pyszna. Ona i wygląda... i pachnie, i smakuje fantastycznie. Polecam zrobić, bo prócz czyszczenia kurek to niewiele czasu zajmuje jej zrobienie. Bardzo dziękuję za kolejny przepis - wart czekania na kurki.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !