Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekany węgorz

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kawałki surowego węgorza 6 szt.
plastry wędzonego boczku 6 szt.
olej 2 łyżka
sól i pieprz do smaku
koperek pęczek
masło 1 łyżka
cebula 2 szt.
pieczarki 10 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekany węgorz

Na oleju podsmażamy boczek, na każdym plasterku układamy węgorza posypanego przyprawami, na to kładziemy cały koperek. Zapiekamy 20 min. w 220 stopniach. Rozgrzewamy masło i olej, podsmażamy pokrojoną cebulę, rozdrobnione pieczarki. Gdy puszczą sok nakładamy na porcje węgorza, koperek odstawiamy na bok, pieczemy ok 15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak