Sposób przygotowania

Wołowinę umyć i pokroić w kostkę. Cebulę oraz czosnek obrać i posiekać. W garnku rozgrzać olej, zarumienić mięso, a następnie dodać cebulę razem z czosnkiem. Mięso podlać wodą i dusić na małym ogniu. Pomidory obrać, pokroić w kostkę i także włożyć do garnka. Paprykę oczyścić z nasion i błon, podzielić na cienkie, krótkie paseczki i także wrzucić do mięsa. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. W czasie duszenia bogracz uzupełniać wodą lub bulionem, a sos wymieszać z przecierem pomidorowym. Całość posypać solą, pieprzem i wymieszać. Podawać z pieczywem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !