Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

żeberka panierowane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka 1 kg
włoszczyzna 1 pęczek
cebula biała 1 szt.
sól dla smaku
mąka krupczatka
jajko 2 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: żeberka panierowane

Do gotującej wody dodajem włoszczyznę, przyprawy, sól. Zeberka dzielimy na 8 części. Wrzucamy do włoszczyzny, zagotowujemy, stawiamy na średnim ogniu, gotujemy w odkrytym naczyniu do zmięknięcia. miękkie żeberka odcedzamy, usówamy chrząstki, zostawiamy do lekkiego ostygnięcia. Mięso oprószamy solą, panierujemy w mące, jajku i bułce.Smażymy na bardzo gorącym tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak