Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekane pikantne jaja

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 3 szt.
szynka gotowana 12 plaster
masło
Musztarda sarepska Prymat
żółty ser 1 szklanka
wiórki masła mrożonego 1 szklanka
jajko ugotowane na twardo 6 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekane pikantne jaja

Dużą formę do zapiekania smarujemy masłem, układamy plastry lekko posmarowane musztardą, a na nich połowki jajek żółtkiem do dołu.Na maśle rumienimy pokrojoną w zapałki bułkę. Mleko łączymy z surowymi jajami, serem, przyprawami, zalewamy jajka, wierzch posypujemy grzankami i wiórkami mrożonego masła, wstawiamy do piekarnika 200 stopni - 20 - 25 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak