Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

polędwiczka w miodzie

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica 50 dag
miód 1 łyżka
musztarda ostra 1 łyżka
oliwa 1 łyżka
cebula 1 szt
kostka wołowa 1 szt
śmietana 1 łyżka
mąka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: polędwiczka w miodzie

Polędwicę pokroić na kawałki. Cebulę zetrzeć na tarce. W naczyniu zmieszać miód, musztardę, oliwę z oliwek i dodać przyprawę do gulaszu Prymat, włożyć kawałki mięsa, na godzinę odstawić do lodówki. Smażyć na małym ogniu, następnie dodać zalaną wrzątkiem i rozmieszaną kostkę wołową, dusić pod przykryciem, dodać cebuli. Na koniec zaprawić śmietaną i mąką, wymieszać wszystko.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 19.10.2010 08:34
normalnie się zakochałem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak