Sposób przygotowania

ogórki umyć i z łupką pokroić w paski , cebulę obrać i przekroić na pół i kroić w talarki,, do cebuli dodać łyżkę soli wymieszać i odstawić na godzinę i potem wydusić, ogórki zasypać 3 łyżkami soli i wymieszać i także odstawić na godzinę , potem odcedzić wodę z ogórków . Do odsączonych ogórków dodać cebulę, cukier, ocet , 2 łyżki soli, pieprz ziołowy i to wymieszać i odstawić na godzinę. potem nakładać ciasno do słoiczków i uzupełniać zalewą z pieprzem , zakręcać i pasteryzować od zagotowania 10 min

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Nie robiłam takich ogórków jeszcze.
  • 1
    original
    Opublikowano

    miki47

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Stenka

    trzeba zrobić
  • 1
    original
    Opublikowano

    matesko

    smaczne i rzadziej robione

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !