Sposób przygotowania

ciasto: z wody , mleka , cukru , soli , drożdży , 1 szklanki mąki zrobić rozczyn, jak podrośnie dodać resztę składników zagnieść ciasto , wyrabiać tak długo aż będzie odstawać od rąk, odstawić w ciepłe miejsce i przykryć ściereczką, gdy podrośnie nabierać kawałki ciasta, i dawać w środek śliwki i łyżeczkę cukru. zawjać bułeczki. i układać na wysmarowaną formę olejem i odstawić niech wyrosną i piec na złoty kolor i po wyciągnięciu z piekarnika gorące smarować lukrem przygotowanym z 3 łyżek cukru i 3 łyżek ciepłej wody. można polać dowolną polewą

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Koper

    Wyglądają ślicznie- idealne do porannej kawy
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Twoja śliwkowa bułeczka oblana polewą wygląda bardzo apetycznie i na pewno taka jest.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Baska Kaska

    ale fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Cudne!
  • 2
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    robi wrażenie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !